Використовується як висококонцентроване універсальне добриво, підходить практично під всі культури. Забезпечує необхідною кількістю калію і сіркою рослини, чутливі до хлору. До них відносять хлорофобні культури, в першу чергу, картоплю, гречку, цибулю, огірки, тютюн, льон, виноград, цитрусові. Застосовується як у відкритому грунті, так і в закритому (в теплицях). Переваги сірчанокислого калію:
універсальність – застосуємо для будь-яких культур
покращує склад ґрунтів – збагачує відсутніми калієм і сіркою, оптимізує рН
дає хороші результати, гарантуючи підвищену врожайність, поліпшує смак і зовнішній вигляд плодів, забезпечує більш великий врожай
підвищує імунітет рослин, опірність хворобам, впливу холодів